Крізь пекло афганської війни

2021-02-15

15 лютого у Великомацевицькому НВК традиційно вшановують мужність тисяч співвітчизників і односельчан, які воювали на території Афганістану. З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років тієї жорстокої війни, яку неможливо викреслити з пам’яті покоління 90-х.

Сама цього дня в 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Тільки з України в Афганістані воювало 120 тисяч солдатів і офіцерів. З них 3360 не повернуться додому ніколи. А тих, хто і зостався живим, жахіття війни супроводжуватиме все життя. Та вони не нарікають на долю, не вважають себе героями, хоч рани Афганістану не залікуєш нічим і ніколи.

Поряд з нами проживає 6 воїнів-афганців. Ці мужні чоловіки заслуговують на повагу своїх земляків. Всі вони проходили службу в різні роки, в різних місцях бойових дій та мають багато військових нагород.

З метою ознайомлення учнів з трагічною сторінкою нашої історії, виховання патріотичних почуттів, поваги до подвигу односельчан для учнів 5-9 класів проведено урок мужності «Крізь пекло афганської війни».

Класними керівниками проведені години спілкування на тему: «То вічний біль, Афганістан», «Неоголошена війна».

Шкільним бібліотекарем Борищук К.В. оформлено фотовиставку «Ціна чужої війни».

/Files/images/lyutiy_2021/IMG_20210215_121712.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 71

Коментарi